Glavni odbor DS o platformu o saradnji opozicionih stranaka

Izvor: Studio B, 20.Okt.2013, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glavni odbor DS o platformu o saradnji opozicionih stranaka

Glavni odbor (GO) Demokratske stranke (DS) razmatra danas Platformu za saradnju opozicionih demokratskih partija za izlazak iz ekonomske i političke krize u zemlji.

"Društvena, ekonomska i politička kriza Srbije nalaže hitnu reakciju svih demokratski orijentisnih ljudi, udruženja građana i političkih stranaka za što tešnju saradnju i traženje efikasnih odgovora", navodi se u platformi u koju su novinari imali uvid.

Politički savet DS je već usvojio Platformu >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << za saradnju s opozicionim demokratskim strankama posle čega je nju razmotrilo i Predsedništvo stranke. Platforma predviđa zajedničke sednice užih predsedništava stranaka, političkih saveta, resornih odbora i drugih predstavnika, kako bi se ubrzali dogovori o zajedničkim akcijama.

"Želimo da identifikujemo prioritetne domene gde možemo da delujemo zajedno da iniciramo redovne sastanke rukovodećih organa stranaka", navodi se u platformi, ali se ne precizira o kojim je konkretno strankama reč.

Kao prvi konkretan korak navedeno je intenziviranje kontakata i razmena mišljenja o najvažnijim pitanjima, a kao drugi dogovor o zajedničkim akcijama i skupovima u javnosti i u parlamentu o pokretanju zajedničkih zakonodavnih incijativa. Treći korak bi podrazumevao formalizovanje saradnje stvaranjem zajedničkih koordinacionih tela, navodi se u platformi.

Kao osnovne vrednosti na kojima treba insistirati i probleme koje treba rešavati navedeno je širenje ljudskih prava, utemeljenje demokratije, vladavina prava, rešavanje socijalnih i ekonomskih problema i obrazovanje nauka i kultura.

U beogradskom Sava centru u toku je sednica GO DS, na čijem je početku, u delu otvorenom za javnost, predsednik DS Dragana Đilas poručio da je ta stranka spremna da se udružuje sa strankama s kojima deli iste evropske vrednosti. 

Nastavak na Studio B...






Povezane vesti

U toku sednica Glavnog odbora DS

Izvor: Blic, 20.Okt.2013

U Sava centru počela je sednica Glavnog odbora Demokratske stranke, na kojoj će biti reči i o Platformi koja bi trebalo bliže da definiše saradnju te stranke sa drugim opozicionim partijama, a pre svega sa LDP-om...Na sednici Glavnog odbora DS raspravljaće se i o radu stranke između dve sednice...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.