Glasanje o nepoverenju Vladi Kosova

Izvor: S media, 01.Nov.2010, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Glasanje o nepoverenju Vladi Kosova

Skupština Kosova izjasniće se sutra o zahtevu za izglasavanje nepoverenja Vladi Kosova koji su potpisali Alijansa Novo Kosovo i još nekoliko poslanika drugih stranaka.

Zahtev su potpisali i poslanici Demokratskog saveza Dardanije, dvojica poslanika vladajuće Demokratske partije Kosova (DPK), kao i jedan poslanik Demokratskog saveza Kosova (DSK).

Predstavnici Alijanse za budućnost Kosova još nisu odlučili hoće li sutra glasati za pad >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vlade ili će biti protiv, a u DSK istiću da će na sednici Predsedništva stranke danas odlučiti da li će podržati zahtev za izglasavanje nepoverenja.

Opada poverenje u Vladu Kosova

Prema ustavu Kosova, ukoliko najmanje 61 poslanik glasa za nepoverenje vladi v. d. predsednika Kosova Jakup Krasnići treba da raspusti parlament i zakaže vanredne izbore.

Lažna dojava o bombi u Vladi Kosova

Vanredni izbori treba da se održe najmanje 30, a najviše 45 dana od dana raspuštanja Skupštine, prema nekim nagoveštajima to bi mogao biti 12. decembar.

Ako zahtev za izglasavanje nepoverenja ne dobije potrebnu većinu, onda naredni zahtev za izglasavanje nepoverenja ne može biti pokrenut pre nego što stekne tok od 90 dana.

(Beta)

(Beta)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.