Izvor: B92, 25.Avg.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Glas javnosti": Vlada pada zbog Haga

Beograd -- Ukoliko Vlada u narednih 30 dana ne počne da ispunjava obaveze prema Tribunalu, biće traženo glasanje o poverenju Vladi.

Kako piše "Glas javnosti", pozivajući se na informacije iz te dve stranke, takvu inicijativu pokrenuće DS, a G17 plus će otkazati podršku kabinetu Vojislava Koštunice. Prema pisanju lista, član Predsedništva DS Dragan Šutanovac kaže da DS neće biti toliko stroga, ali da će pokrenuti pitanje poverenja Vladi ako Koštunica ne bude sarađivao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << s Haškim tribunalom u okviru postavljenih rokova. Međutim, Šutanovac za B92 demantuje da je dao ovu izjavu.

On kaže da je njegova izjava apsolutno pogrešno interpretirana. "Pitanje Haškog tribunala je jedno od najbitnijih državnih pitanja u ovom trenutku oko koga treba da se napravi konsenzus demokratskih snaga. Za našu zemlju je bitno da poštuje i ispunjava međunarodne obaveze, a da ni na koji način ne ugrozi stabilnost države", rekao je Šutanovac za B92.

Šef Poslaničkog kluba koalicije Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije Veroljub Stevanović izjavio je "Glasu" da o napuštanju Vlade još nije odlučivano, ali da je iz javnih nastupa lidera SPO i NS jasno kakva bi ta odluka mogla biti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.