Izvor: Blic, 25.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gauen: Rešenje za status Kosova do kraja godine

Gauen: Rešenje za status Kosova do kraja godine

Britanski ambasador u Srbiji Dejvid Gauen izjavio je da je britanska vlada posvećena cilju da se status Kosova reši do kraja godine. On je pozvao obe strane da se angažuju u nalaženju 'konstruktivnog rešenja' u skladu s principima Kontakt grupe. Gauen je naglasio da je bez obzira na rezultat pregovora bitno da se ostvari zaštita svih manjina na Kosovu uključujući i srpsku, kao i bezbednost svih građana na tom području. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Inače, sastanak Kontakt grupe sa Martijem Ahtisarijem, na kojem bi diplomate šest zemalja trebalo da prenesu svoje ideje i primedbe za predlog rešenja statusa Kosmeta na kome Ahtisari radi, biće održan u novembru u Beču. Kako navodi agencija Beta, posle raspisivanja izbora u Srbiji, u Beču je moguć još jedan sastanak pregovaračkih timova na kome će im Ahtisari predočiti svoj predlog rešenja.

Kosovski pregovarački tim ističe da ima rezervni plan i za slučaj pomeranja roka za donošenje rešenja za Kosovo.

Specijalni izaslanik SAD za Kosovo Frenk Vizner stigao je na Kosovo, gde će kosovskom rukovodstvu preneti stavove o redosledu poteza.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.