Gašić je smenjen,a formalno-kad se nađe zamena

Izvor: Akter, 23.Dec.2015, 17:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić je smenjen,a formalno-kad se nađe zamena

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da je ministar odbrane Bratislav Gašić već smenjen, a da će to i formalno biti učinjeno kad nađe najbolju zamenu za njega

.

Vučić je novinarima u Novom Sadu ponovio da želi da nađe najbolje rešenje za Srbiju, a ne da podilazi bilo kome i dodao da će to biti učinjeno veoma brzo.

"To se ne meri vremenom, nego kvalitetom rešenja i time da li možete da pronađete ljude. Nisu ljudi klikeri, ne igram se >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << klikerima, i ne igram se time da vama podilazim, niti bilo kome drugom, nego Srbiji i njenom narodu i da nađem najbolje rešenje za Srbiju", rekao je Vučić.

Vučić o SPS: Sastaćemo se, šta mi pišu preko novina

Premijer i lider SNS Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u toku ove sedmice sastati i razgovarati sa predstavnicima Socijalističke partije Srbije i Pokreta socijalista, na inicijativu lidera te dve stranke.

Vučić je, povodom saopštenja lidera SPS Ivice Dačića da očekuje sastanak sa njim, kao i pisma pokreta socijalista sa istom idejom, rekao danas novinarima da ne vidi zašto ne bi razgovarali, da će se sastati sa njima, ali da ne vidi i zašto mu se svi obraćaju i pišu preko medija.

Dačić je u saopštenju sa sednice predsedništva SPS, prosleđenom preko pres službe Ministarstva spoljnih poslova, najavio da će zatražiti sastanak sa Vučićem kako bi razgovarali "o saradnji u narednim godinama".

Vučić je rekao da će primiti delegaciju SPS i Pokreta socijalista na razgovor ove sedmice, a na pitanje novinara da li je zadovoljan saradnjom sa SPS, da li će ona biti nastavljena i da li je bilo reči o koaliciji, precizirao da "nisu pričali o koaliciji".

"Uopšte ne znam ni zašto bismo to radili, jer nisam dobio nikakav predlog", rekao je Vučić i dodao da je on lično inače uvek nezadovoljan samo sobom i da se tako postižu najbolji rezultati.

"A svako će dobiti ocenu od naroda koju je zasluzio, bilo dobru, bilo lošu, jer narod je vrhovni sudija".

On je rekao da od Dačića nije dobio nikakvo pismo, ali da jeste od Pokreta socijalista.

Na pitanje da li prima i druga pisma odgovorio je:

"Primam svaki dan pisma".

Manimo se teorija zavere, svaka pomoć dobrodošla

Aleksandar Vučić izjavio je da ne želi da pravi teorije zavere o tome gde će završiti 160 miliona evra donacija mađarske vlade za preduzeća u Vojvodini i da je svaka novčana pomoć koja stigne u Srbiju dobrodošla.

"Za mene je uvek super kad neko daje novac za Srbiju, 160 miliona evra više će se potrošiti u Srbiji i mislim da je to dobra vest", rekao je Vučić novinarima, upitan kako komentariše to što će tom donacijom iz Mađarske raspolagati Savez vojvođanskih Mađara.

Vučić je rekao da ne zna detalje u vezi sa donacijom, da ne zna kome će novac biti dat, ali da vlada ima dobre odnose sa SVM i da neće da pravi zavereničke teorije o tome gde će donacija završiti.

"Samo kažem - dajte što više novca, pa i onima koji mene ruše, jer će pola od tog novca da potroše u Ušću, Delta sitiju, po tržnim centrima, u svakom slučaju ostaće u Srbiji kroz PDV", rekao je Vučić.

On je u šali mađarskom ambasadoru Atili Pinteru rekao da nešto novca doniraju i Vladi Srbije.

Predsednik SVM i predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor nedavno je najavio da će SVM i mađarska vlada raspodeliti oko 160 miliona evra pomoći susedne Mađarske preduzecima u Vojvodini.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.