Gašić: Šutanovac je poslao helikopter da nahrani konje

Izvor: Kurir, 07.Nov.2015, 08:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gašić: Šutanovac je poslao helikopter da nahrani konje

Čelnik resora vojske ne priznaje da je odgovoran za tragediju, tvrdi da je njegov prethodnik takođe lično naređivao letove.

BEOGRAD - Ministar odbrane Bratislav Gašić i dalje odbija da na sebe preuzme bilo kakvu odgovornost za pad vojnog helikoptera u kom je poginulo sedam osoba. Umesto toga, on je prozvao svog prethodnika Dragana Šutanovca da je takođe lično naređivao letove helikoptera da bi odneli hranu za konje.

- Niste pitali vlast do 2012. godine, kad >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << su se davali helikopteri u zimskim uslovima da hrane konje na Vlasini. Taj isti koji mene danas proziva se ne pita nikad zašto je on na isti način davao helikoptere za potrebe snimanja filmova i zašto je na isti način naredio četiri puta, na zahtev Sulejmana Ugljanina, spasavanje jednog bolesnika iz Novog Pazara - rekao je Gašić.

On je novinarima pokazao papire sa spiskom letova helikoptera do 2012. godine, navodeći da tadašnje vlasti niko nije pitao o tome.

Tražena pomoć

- Trošeni su resursi vojske i niko se tada nije pitao, niko tada nije pisao saopštenja, a evo kako su tada zahtevi i rešenja dolazili od Ugljanina i svih ostalih - rekao je Gašić i dodao da u tim dokumentima piše da je upotrebu helikoptera naredio tadašnji ministar odbrane Dragan Šutanovac.

S druge strane, Šutanovac potvrđuje da je svojevremeno odobrio upotrebu helikoptera za prevoz hrane za divlje konje, ali ističe da je postojao razlog za to.

- Ti divlji konji na Vlasini su bili na samrti, izgladneli. Ljudi su zvali, udruženja za zaštitu životinja su reagovala i zatražila pomoć. Odobrio sam da se vojnim helikopterom dopremi seno - priznaje Šutanovac.

On, međutim, optužuje aktuelnog ministra odbrane da skreće pažnju sa sopstvene odgovornosti za tragediju.

Jasne procedure

- Nažalost, Gašić ni posle dve godine ministrovanja nije upoznat s tim da u sistemu odbrane postoje jasne procedure, koje on nije uvek ispoštovao.  Ministarstvo odbrane je još od 1945. do danas učestvovalo u brojnim humanitarnim akcijama i davalo opremu za snimanje filmova i serija. Gašić se i dalje ponaša po sistemu „drž‘te lopova“ i skida odgovornost sa sebe besmislenim optužbama na račun bivše vlasti - poručuje Šutanovac.

Ko je ovde lud

PONOSAN NA AKCIJU SPASAVANJA BEBE?!

Novinske agencije juče su redom prenele vest da je Bratislav Gašić izjavio da je ponosan na akciju spasavanja bebe iz Novog Pazara i da bi ponovo izdao isto naređenje.

Međutim, kasnije su iz Ministarstva odbrane demantovali da je Gašić to izjavio.

Autor: Foto: Marina Lopičić,Foto: Dado Đilas

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.