Izvor: B92, 02.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galjak: Referendum o državnom statusu najranije 2006.

Beograd -- Preispitivanje statusa državne zajednice Srbija i Crna Gora moguće je tek 2006. godine, izjavila je u petak portparol visokog predstavnika Evropske unije za bezbednost i spoljnu politiku, Kristina Galjak. Kristina Galjak je BK Televiziji rekla da je stav EU da se trogodišnji rok za preispitivanje državnog statusa SCG računa od datuma usvajanja Ustavne povelje u februaru 2003. godine.

Ona je rekla da se 2003. godina uzima kao datum od kojeg se računa trogodišnji period za preispitivanje državnog statusa, jer "period od formalne odluke (o obrazovanju SCG) do formalne verifikacije (usvajanjem Ustavne povelje) bio prilično dug".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.