Galager: SAD ne planiraju postavljanje štita na Balkanu

Izvor: Blic, Tanjug, 24.Sep.2009, 20:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Galager: SAD ne planiraju postavljanje štita na Balkanu

Sjedinjene Američke Države ne planiraju da razmeste bilo kakvu antiraketnu odbranu na Balkanu, rekao je danas zamenik komandanta snaga SAD u Evropi, američki viceadmiral Ričard Galager.

On je ponovio u Podgorici, posle razgovora sa crnogorskim načelnikom generalštaba viceadmiralom Draganom Samardžićem, da će SAD u prvo vreme koristiti brodove sa raketnim rampama jer su veoma pokretni i mogu biti poslati u bilo koji deo sveta, preneo je Rojters.

O postavljanju štita na Balkanu se spekulisalo posle odluke američkog predsednika Baraka Obame da odustane od postavljanja njegovih delova u Poljskoj i Češkoj, što je bio plan administracije Džordža Buša.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Nema raketa na Balkanu

Izvor: RTS, 24.Sep.2009

Sjedinjene Američke Države saopštile da neće postavljati nikakvu protivraketnu odbranu na Balkanu, svega nedelju dana pošto je predsednik Barak Obama objavio da odustaje od raspoređivanja protivbalističkog štita u Poljskoj i Češkoj Republici...Zamenik komandanta američkih snaga u Evropi, viceadmiral...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.