Francuska za otvaranje poglavlja 32 i 35

Izvor: Akter, 10.Nov.2015, 14:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska za otvaranje poglavlja 32 i 35

Francuska podržava otvaranje poglavlja 32 i 35 do kraja godine, izjavio je državni sekretar u Ministarstvu inostranih poslova Francuske Arlem Dezir

Državni sekretar za evropske integracije u francuskom Ministarstvu spoljnih poslova Arlem Dezir preneo je danas u Beogradu šefu srpske diplomatije Ivici Dačiću da Francuska podržava otvaranje do kraja godine poglavlja 32 i 35 u pregovorima Srbije sa EU.

U susretu s Dačićem, Dezir je "pohvaliio napore koje Srbija ulaže >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << u procesu evropskih integracija i unapređenju saradnje u regionu, a posebno njen adekvatan odnos prema migrantima", saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dezir i Dačić, kako se dodaje, ocenili su da su odnosi Srbije i Francuske dobri i da je u poslednje tri godine politički dijalog razvijen na najvišem nivou.

U razgovoru je zaključeno da postoji obostrana želja za unapređenje bilateralnih odnosa, s posebnim akcentom na ekonomsku i kulturno-prosvetnu saradnju, koje treba ojačati konkretnim projektima, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Dačić je zahvalio na kontinuiranoj podršci Francuske procesu evrointegracija Srbije, podsećajući da je članstvo Srbije u EU prioritet njene spoljne politike i istakao da je od izuzetne važnosti da prva pregovaračka poglavlja budu otvorena do kraja ove godine, imajući u vidu sve rezultate koje je Srbija postigla u reformama.

Šef srpske diplomatije podvukao je da Srbija ostaje posvećena dijalogu Beograda i Prištine, ali da ne prihvata jednostrane odluke Prištine, kao što je bio zahtev za članstvo u Unesku.

Dezir je posebno čestitao na velikom doprinosu Srbije u predsedavanju OEBS-u i poželeo uspešan rad predstojećeg Ministarskog sastanka OEBS-a početkom decembra u Beogradu, dodaje se u saopštenju.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.