Francuska pozvala na „efikasne“ sankcije protiv Rusije

Izvor: Vostok.rs, 24.Jan.2021, 18:42

Francuska pozvala na „efikasne“ sankcije protiv Rusije

Francuski ministar spoljnih poslova Žan Iv Le Drian pozvao je na "efikasne" sankcije protiv Rusije u vezi sa slučajem Alekseja Navaljnog. Podsetio je da će 25. januara biti održan sastanak ministara spoljnih poslova zemalja EU, na kojem će učesnici, između ostalog, razgovarati o hapšenju Navaljnog po povratku iz Nemačke. "Što se tiče sankcija, neophodno je da one postanu zaista efikasne. Razgovori o ovoj temi biće održani sutra u Evropskom savetu", rekao je Le Drian u eteru radio stanice "Frans inter". On je pozvao na rasvetljavanje okolnosti slučaja Navaljni, te kritikovao postupke ruskih organa reda na subotnjim neodobrenim protestima u Rusiji, nazivajući pritvaranja „neprihvatljivim odbacivanjem vladavine zakona“. Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ranije je savetovalo strane političare, da kada komentarišu situaciju sa Navaljnim, da poštuju međunarodno pravo i da se bave problemima svojih zemalja. Ministar Sergej Lavrov primetio je da su izjave zapadnih lidera davane poput „kopir aparata“.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Češka će podržati sankcije protiv Rusije zbog slučaja Navaljnog

Izvor: Vostok.rs, 25.Jan.2021, 11:06

Češka će na sastanku šefova ministarstava spoljnih poslova zemalja EU podržati proširenje liste sankcija protiv onih osoba u Rusiji koje su umešane u hapšenje blogera Alekseja Navaljnog, rekao je šef češkog ministarstva spoljnih poslova Tomaš Petriček. "Na sastanku Saveta ministara ministarstva...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.