Francuska: Povređena 24 policajca, 124 uhapšenih

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2016, 18:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Francuska: Povređena 24 policajca, 124 uhapšenih

Najmanje 24 policajca su povređena tokom današnjih protesta u Francuskoj protiv reformi zakona o radu, rekao je francuski ministar unutrašnjih poslova Bernard Kaznev.

Tri policajca su ozbiljno povređena u Parizu, a širom zemlje su uhapšene 124 osobe, dodao je Kaznev u Lionu.

Nekoliko desetina mladih gađalo je flašama i kockama kaldrme bezbednosne snage, koje su odgovorile ispaljivanjem suzavaca, tokom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << protesta u Parizu.

Slične scene zabeležene su i u Nantu, Marselju, Lionu i Tuluzu, preneo je AFP.

AP je ranije danas preneo da su se francuski demonstranti vratili na ulice zbog predloženih izmena zakona o radu, a da su protesti doveli do otkazivanja i kašnjenja letova sa dva aerodroma.
Pogledaj vesti o: Štrajk

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.