Izvor: B92, 13.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirati vladu, pa ići na pregovore sa Prištinom

Beograd -- Formiranje Vlade Srbije, osim izvesne političke nestabilnosti u zemlji, indirektno utiče i na rešavanje problema nastalog oko nastavka pregovora Beograda i Prištine. Predstavnik Zajednice srpskih opština na Kosmetu Marko Jakšić ocenio je da bi razgovori mogli da budu nastavljeni tek nakon rešavanja trenutne institucionalne krize u Srbiji: "Kada su u pitanju predstojeći razgovori Srba i Albanaca, lično mislim da je bolje sačekati formiranje Vlade Srbije, pa tek onda ići >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na pregovore sa Albancima, jer je tada puno jača naša pozicija. Mislim da par dana ne znači ništa, treba pričekati formiranje vlade, napraviti političku platformu, pa tek onda ići na pregovore".

Inače, prema nezvaničnim informacijama agencije Beta dijalog Beograda i Prištine trebalo bi da bude nastavljen 18 februara u Prištini. Medjutim, ministar poljoprivrede u Prelaznoj vladi Kosova, Goran Bogdanović, u izjavi agenciji Srna, nije mogao da precizira tačan datum za nastavak dijaloga. Bogdanović je samo naveo da će razgovori početi krajem februara u Prištini, a da će potom biti nastavljeni u Beogradu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.