Formirana radna grupa za ukidanje “blanko ostavki”

Izvor: S media, 10.Feb.2011, 16:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formirana radna grupa za ukidanje “blanko ostavki”

Administrativni odbor Skupštine Srbije formirao je danas radnu grupu koja će raditi na izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika kojima će biti omogućeno ukidanje "blanko ostavki".

Odbor je, takođe, formirao i radnu grupu koja je zadužena za izmene Poslovnika o radu najvišeg zakonodavnog tela, s ciljem da bude regulisan odnos prema nezavisnim regulatornim telima.

Radnu grupu koja će predložiti izmene Zakona o izboru narodnih poslanika predvodi >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << šefica poslanika "Za evropsku Srbiju" Nada Kolundžija, a čine je i Branko Ružić (SPS-JS), Željko Ivanji (G17 plus), Tomislav Nikolić (SNS), Bojan Đurić (LDP), Miroslav Petković (D S S), Balint Pastor (SVM), Đuro Perić (PUPS), Velimir Ilić (NS) i Dragan Todorović (SRS).

Za izmene Poslovnika zadužena je radna grupa koja je ranije radila na izradi tog akta, a na čijem je čelu Boško Ristić (ZES).

Nju čine Nenad Konstantinović (ZES), Esad Džudžević (poslanik grupe manjina), Nikola Novaković (G17 plus), Srđan Spasojević (NS), Milisav Petronijević (SPS-JS), Judita Popović (LDP), Vjerica Radeta (SRS) i Đuro Perić (PUPS), dok su naprednjaci odbili da učestvuju u tom procesu.

Kolundžija: Blanko ostavke nisu kozmetika

Šef Administrativnog odbora Nenad Konstantinović rekao je da je moguće da će se ta radna grupa, takođe baviti "blanko ostavkama", ukoliko radna grupa zadužena za izmene Zakona o izboru narodnih poslanika predloži izmene koje zahtevaju promenu Poslovnika.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.