Izvor: B92, 08.Apr.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Formiran pododbor za rad na ustavu, radikali odsutni

Beograd -- Skupštinski Odbor za ustavna pitanja formirao je u četvrtak pododbor koji bi trebalo da pripremi tekst novog ustava. Pododbor će čine predstavnici svih lista koje imaju poslanike u Skupštini Srbije. Stranke treba da odboru dostave imena članova pododbora u roku od osam dana. Pododbor će biti zadužen da donese gotove tekstove, o kojima će odlučivati Odbor za ustavna pitanja. Rad pododbora, inače, neće biti otvoren za javnost zbog efikasnosti rada. Marković je najavio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da će javnost o svemu biti obaveštena jer će sve što pododbor uradi doći pred odbor, čiji je rad javan.

Ni današnjoj sednici odbora nisu prisustvovali radikali, koji su odsustvo sa prošle sednice zakazane za utorak obraložili zahtevom da vlada predstavi plan za Kosovo, pre početka rada na ustavu. Predsednik odbora i predsednik Skupštine Srbije Predrag Marković rekao je da nije upoznat sa tim zahtevom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.