Fejt za politički nezavistan javni servis

Izvor: S media, 19.Jan.2010, 21:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt za politički nezavistan javni servis

Specijalni predstavnik Evropske unije na Kosovu Piter Fejt izjavio je danas da se zalaže da Kosovo ima politički i finansijski potpuno nezavisan javni servis.

Posle sastanka sa predsednikom Upravnog odbora Radio-televizije Kosovo Rahmanom Pačarizijem, Fejt je rekao da je finansijska situacija u kojoj se nalazi RTK veoma ozbiljna, istakavši svoju podršku za pronalaženje rešenja.

Pačarizi je kazao da je RTK pred finansijskim kolapsom i da joj je potrebno održivo >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << rešenje.

On se poput Fejta zauzeo za nezavisno finansiranje RTK, što bi obezbedilo nezavisnu uredjivačku politiku.

U očekivanju izbora direktora RTK, Fejt je dodao da tu kuću treba ubuduće da vodi direktor profesionalac, koji je istovremeno i dobar menadžer i politički samostalan.

Fejt i Pačarizi su razgovarali i o odredbama predloga za rešenje statusa koje se tiču radiodifuzije, naročito u vezi sa osnivanjem kanala koji će svoj program emitovati na manjinskim jezicima i o osnivanju TV kanala na srpskom jeziku.

Fejt je novinarima preneo da nemački ambasador, na njegov zahtev, radi na uspostavljanju odvojenog kanala koji će svoj program emitovati na srpskom jeziku, rekavši da se nada da će uskoro videti rezultate i oko toga.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.