Fejt: Južno od Ibra primer za sever

Izvor: B92, 14.Jun.2010, 09:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Južno od Ibra primer za sever

Beograd -- Međunarodni civilni predstavnik na Kosovu Piter Fejt je izjavio da je proces decentralizacije južno od Ibra uspešan i da je to dobar primer za sever Kosova.

Fejt je izrazio nadu da će građani na severu Kosova pokazati veće interesovanje jer vide šta se sve postiže decentralizacijom koja donosi dobro srpskoj zajednici.

Fejt, Međunarodna upravljačka grupa i ministar za lokalnu samoupravu u Vladi Kosova Sadri Ferati obišli su opštinu Gračanica i razgovarali >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa tamošnjim rukovodstvom o izazovima nove opštine.

Uspeh decentralizacije južno od Ibra pokazaće građanima na severu Kosova koje su dobrobiti decentralizacije.

"Preuzimanje nadležnosti, kvalitet usluga koje će dobijati od svojih opštinskih uprava. Želimo da se građani severnog Kosova zainteresuju, šta se radi ovde, šta je postignuto", rekao je Fejt.

Ministar za lokalnu upravu i samoupravu Vlade Kosova Sadri Ferati rekao je da su decentralizovane opštine postale jake institucije i da se nada da će se decentralizacija sprovesti i na severu Kosova.

"Međunarodna zajednica i građani Kosova shvataju da je ovo u interesu svih. Nadam se da ćemo na narednom sastanku međunarodne upravljačke grupe moći da govorimo o napretku koji je postignut na severu Kosova", kazao je Ferati.

Predsednik opštine Gračanica Bojan Stojanović je kazao da je dolazak Međunarodne upravljačke grupe veoma važan za Gračanicu.

Nakon sastanka međunarodna delegacija je obišla manastir Gračanicu.

Međunarodnu upravljačku grupu čine diplomate iz 25 zemalja koje predstavljaju države koje su priznale Kosovo.

Međunarodna upravljačka grupa za Kosovo razgovaraće u Prištini s predstavnicima institucija Kosova o najnovijim političkim događajima na Kosovu. Sastanak se održava nakon najave da će Euleks hapsiti osumnjičene za korupciju identifikovane tokom istrage u Ministarstvu saobraćaja i telekomunikacija i drugim institucijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.