Fejt: Dijalog dve nezavisne i suverene države

Izvor: S media, 09.Mar.2011, 15:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Fejt: Dijalog dve nezavisne i suverene države

Šef Medjunarodne civilne kancelarije (MCK) na Kosovu Piter Fejt ocenio je danas da je dijalog Beograda i Prištine razgovor “dve nezavisne i suverene države”.

Fejt je u potpunosti isključio mogućnost razmatranja pitanja statusa i

teritorijalnog integriteta Kosova, ili čak i podele.

Na predavanju održanom danas studentima Američkog univerziteta u Prištini, Fejt je rekao da će dijalog koristiti i Srbiji i Kosovu.

Fejt je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << nadu da će tokom dijaloga biti reči i o severnoj Mitrovici, ali na osnovu Ahtisarijevog plana.

Fejt: Nije prekršen Ustav

Pregovorima do istorijskog kompromisa

Tahiri: Uspeh razgovora zavisi od želje za ulaskom u EU

Taj plan predvidja formiranje opštine Severna Mitrovica u kojoj Srbi čine većinu, u sklopu decentralizacije po sistemu kosovske vlade I integraciju u sistem lokalne samouprave na Kosovu, čemu se Srbi na severu protive.

(Tanjug)

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.