FSS: Stojković i Milojević najbolji u 2017.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Dec.2017, 13:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FSS: Stojković i Milojević najbolji u 2017.

Golman Partizana Vladimir Stojković i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobitnici su "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača i trenera u 2017. godini.

Stojković, prvi golman koji je dobio ovo priznanje i prvi igrač iz domaće Superlige, bio je najzaslužniji za uspehe Partizana na evropskoj sceni i plasman reprezentacije na Mundijal u Rusiji, dok je Milojević sa crveno-belima >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << osvojio jesenju titulu i izborio prvo evropsko proleće posle 25 godina.

Nagrada Stojkoviću i Milojeviću uručena je danas na svečanosti u hotelu Kraun Plaza.

Stojković: Najbitnija nagrada u karijeri

Stojković je izjavio da je "Zlatna lopta" FSS najbitnija u njegovoj karijeri i zahvalio se svima koji su mu pomogli da postane prvi golman koji je dobio ovo priznanje

"Hvala FSS i svim selektorima koji su me podržavali sve ove godine. Hvala i mom Partizanu što mi je dao šansu da opet branim na velikoj sceni, hvala trenerima Đukiću i Jovšiću, posebno hvala mojoj ženi kojoj pripada bar 70 odsto ove nagrade. Obećavam da ćete videti još boljeg Stojketa na Mundijalu", rekao je Stojković novinarima u hotelu Kraun Plaza.

On je dodao da je o ovoj nagradi maštao ceo život i da mu je ona dodatni motiv da napravi još nešto više.

"Sebi uvek zameram kada primim gol, uvek zadajem sebi najviše ciljeve. Voleo bih da ostanem u Partizanu, to je moj klub" rekao je Stojković i uz osmeh dodao da su mu novogodišnje želje da Partizan osvoji Ligu Evrope i reprezentacija Mundijal.

Na pitanje da li već razmišlja o Mundijalu i da li planira da protiv Brazila odbrani penal, kao Lukasu Podolskom protiv Nemačke 2010, Stojković je rekao:

"Polako se spremam kako da budem nesavladiva prepreka, da pomognem svojoj Srbiji. Za sada ne razmišljam da će biti penal za Brazil, ali ću se boriti da, ako ga bude, "uđem u glavu" Nejmaru", poručio je Stojković".

Kokeza: 2017-ta najuspešnija u poslednje dve decenije

Tom prilikom, predsednik Fudbalskog saveza Srbije Slaviša Kokeza je izjavio da je prethodna godina najuspešnija u poslednje dve decenije.

"Velika mi je privilegija da ispred vas mogu da podelim zadovoljstvo u godini koja je najbolja u prethodne dve decenije. Srbiju smo vratili gde pripada. Odlazak u Rusiju je početak kontinuiteta dobrih rezultata, a naša obaveza je da to obezbedimo. Dovoljno je pogledati gde se nalazi mlada reprezentacija, ali i uspesi Zvezde i Partizana u Evropi na čijem uspehu im čestitam. Ova godina je po mnogo čelu najuspešnija", rekao je Kokeza.

On je dodao da je kada je dolazio na funkciju postavio četiri cilja - privatizacija, Nacionalni stadion, Administrativna zgrada i plasman na Mundijal.

"Radili smo mnogo na poboljšanju uslova fudbala širom Srbije. Zahvaljujem se Zoranu Lakoviću zbog koga ja stojim sada ovde i zbog čega imamo dobre odnose sa UEFA. U narednoj godini želim da nastavimo sa uspesima", poručio je Kokeza.
Pogledaj vesti o: Vladimir Stojković,   Partizan,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

FSS: Stojković i Milojević najbolji u 2017. godini

Izvor: RTS, 24.Dec.2017

Golman Partizana Vladimir Stojković i trener Crvene zvezde Vladan Milojević dobitnici su "Zlatne lopte" Fudbalskog saveza Srbije za najboljeg igrača i trenera u 2017. godini. Nagrada Stojkoviću i Milojeviću uručene su na svečanosti u hotelu "Kraun Plaza. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.