Izvor: B92, 25.Sep.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eženci: Prioritet usklađivanje s evropskim zakonima

Beograd -- Prioritet u radu Ministarstva za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije je usklađivanje njegovih propisa s pravom Evropske unije, ocenio je u četvrtak Ivica Eženci, zamenik ministra za državnu upravu i lokalnu samoupravu Srbije.

Na dvodnevnoj konferenciji "Unapređivanje kapaciteta ministarstava za donošenje strateških odluka", koja je počela u centru "Sava" u Beogradu, Eženci je ukazao da je neophodno obaviti reformu državne uprave ne samo u Srbiji, nego >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i u Crnoj Gori.

"U usklađivanju zakonodavnog okvira Srbije s zakonodavnim okvirom Evropske unije, naša zemlja ima obavezu da uskladi s evropskim sistemom oko 18.000 zakona, propisa, uredbi, međunarodnih pravila, konvencija, klasifikacija, preporuka i drugih akata iz 32 oblasti", rekao je Eženci. Prema njegovim rečima, veoma je važno da se unapredi i elektronska uprava, odnosno da se razvije informaciono-komunikaciona tehnologija, koja će "doprineti pružanju boljih javnih usluga, kvalitetnijem odlučivanju, efikasnijem upravljanju ljudskim resursima i korišćenju savremenijih metoda rada".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.