Izvor: Blic, 09.Apr.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Evropska narodna partija: DSS da ostane privržen EU

Predsednik Evropske narodne partije (EPP) Vilfred Martens danas će doći u Beograd u pokušaju da vođu Demokratske stranke Srbije (DSS) Vojislava Koštunicu ubedi da ostane privržen putu Srbije u Evropsku uniju (EU) i da nikako ne ide u izbornu ili vladajuću koaliciju sa Srpskom radikalnom strankom (SRS).



Martens je to rekao juče, nakon skupa o Zapadnom Balkanu u Briselu, i naglasio da Evropska narodna partija, koja okuplja evropske stranke desnog centra, veruje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da Koštunica i njegova partija DSS mogu i dalje da ostanu privrženi evropskim vrednostima i cilju pridruživanja Srbije Evropskoj uniji. Demokratska stranka Srbije je pridruženi član ove sveevropske organizacije demohrišćanskih, konzervativnih i drugih ideoloških srodnih stranaka, a Martens je saopštio da je od EPP-a dobio mandat da pokuša da ubedi Koštunicu u nužnost da se DSS i dalje pridržava evropskih vrednosti.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.