Eufor pretražio stan Koste Čavoškog

Izvor: Blic, 31.Maj.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eufor pretražio stan Koste Čavoškog

Pripadanici Eufora u BiH blokirali su prostor oko Pravnog fakulteta na Palama i tom prilikom pretresli apartman beogradskog profesora Koste Čavoškog koji je jedan od članova Odbora za odbranu Radovana Karadžića.

Akcija je počela u četiri i trajala do sedam sati ujutro i u njoj je učestvovao veliki broj vojnika Evropskih snaga s misijom u BiH. Prostor oko fakulteta bio je opasan trakama, a pored vojnika i vozila Eufora, bila je prisutna i lokalna policija. Čavoškom je oduzet telefonski >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << imenik i kalendar sa rasporedom ličnih obaveza.

Akademik Kosta Čavoški izjavio je da je cilj akcije Eufora bio da ga zastraše i spreče da održava kontakt sa porodicom bivšeg predsednika RS Radovana Karadžića.

„Cilj tog brutalnog protivzakonitog uznemiravanja je bio da porodicu Karadžić dovedu u situaciju da kleknu pred kamere nekih američkih ili evropskih televizijskih stanica i zamole Karadžića da se preda jer nemaju od čega da žive", rekao je Čavoški.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.