Etički odbor Srbije osudio učešće lekara u kriminalnoj grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Maj.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Etički odbor Srbije osudio učešće lekara u kriminalnoj grupi

BEOGRAD - Predsednik Etičkog odbora Srbije Slobodan Savić osudio je danas učesće lekara u organizovanoj kriminalnoj grupi uhapšenoj zbog sumnje za primanje i davanje mita.

Savić je agenciji Beta rekao da će takvo ponašanje lekara, pored etičke osude, biti i zakonski sankcionisano i izrazio uverenje da će Lekarska komora uskoro propisati odgovarajuće sankcije u samoj struci.

"Pretpostavljam da će za najteže krivicna dela lekarima biti trajno oduzimana >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << licenca za rad jer je takvo iskustvo u svetu. Postoje i privremena oduzimanja za lakša krivična dela", naveo je predsednik Etičkog odbora.

Licence, koje će se obnavljati na sedam godina, lekarima bi trebalo da počne da izdaje Lekarska komora koja je konstituisana 2006. godine.

Savić je kazao i da taj odbor, koji je krajem prošle godine imenovala Vlada Srbije na predlog ministarstva zdravlja, nema podatke o eventualnim promenama i rasprostranjenosti korupcije u zdravstvu.

Pripadnici ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije juče su uhapsili na teritoriji Beograda, Šapca, Kragujevca i Jagodine kriminalnu grupu više advokata, policijskih službenika MUP-a, lekara i posrednika koji su davali i primali mito.

"Advokati su, preko posrednika, podmićivali policijske službenike i lekare, koji su sačinjavali lažne zapisnike i lažnu medicinsku dokumenatciju, na osnovu kojih su osumnjičeni puštani na slobodu ili im nisu bile podnošene krivične prijave", navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.