Eštonova danas sa državnim vrhom Srbije

Izvor: Blic, 26.Maj.2011, 09:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eštonova danas sa državnim vrhom Srbije

BEOGRAD - Visoka predstavnica EU za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton boraviće danas u Beogradu, gde će razgovarati s predsednikom Borisom Tadićem, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, šefom tima za razgovore Beograda i Prištine Borislavom Stefanovićem i ministrom odbrane Draganom Šutanovcem.

Eštonova je, uoči posete Srbiji, saopštila da je dijalog Beograda i Prištine >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << od suštinskog značaja za uklanjanje prepreka na putu ka Evropskoj uniji.

"Dijalog Beograda i Prištine je od suštinskog značaja za uklanjanje prepreka na putu ka EU. Želimo da iznađemo praktična rešenja koja mogu poboljšati živote običnih ljudi", saopštila je šefica evropske diplomatije pred dolazak u Beograd.

Ona je istakla da je EU posvećena evropskoj perspektivi celokupnog regiona zapadnog Balkana.

Kako se očekuje, Eštonova će sa sagovornicima u Beogradu razgovarati o daljim koracima Srbije ka EU, o dijalogu Beograda i Prištine koji se pod pokroviteljstvom EU odžava u Briselu i regionalnoj saradnji. Eštonova i Dačić će potpisati Sporazum o bezbednosnim procedurama za razmenu i zaštitu tajnih podataka.

Kako je najavljeno u Briselu, posle Beograda, Eštonova će posetiti i Prištinu.

Eštonova dolazi samo nedelju dana pošto su Beograd i Prištinu posetili predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo i evropski komesar za proširenje Sstefan File.

Prethodno je Eštonova boravila u Beogradu februara prošle godine, kada je izrazila zadovoljstvo zbog značajnog napretka Srbije u evrointegracijama i uverenje da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme neophodne za članstvo u EU.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.