Izvor: B92, 07.Mar.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Eljšani: Još uvek bez dogovora

Priština -- Veton Eljšani izjavio da na današnjem sastanku nije postignut dogovor o povratku srpskih policajaca u KPS.

Portparol KPS-a Veton Eljšani je rekao da na sastanku u Gračanici, koji je završen oko 18 sati, nije postignut nikakav dogovor, jer su Srbi koji su napustili KPS, nastavili da insistiraju da njima komanduje UMNIK policija a ne glavni štab KPS.

On je kazao da su, pored ovog zahteva, Srbi koji su napustili KPS izneli još jedan a to je da posle >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << povratka u policiju patroliraju isključivo u sredinama koje naseljavaju Srbi.

Regionalni komandir UNMIK policije Lari Vilson ranije je izjavio da je na sastanku sa predstavnicima Kriznog štaba iz Gračanice postignut dogovor u povratku Srba policajaca u KPS.

Predstavnici Kriznog štaba su kazali da je postignut "okvirni dogovor" da srpski policajci budu pod komandom UNMIK policije uz blisku saradnju sa albanskim kolegama.

Predsednik Skupštine opštine Priština sa sedištem u Gračanici i predstavnik Kriznog štaba Slaviša Nikolić izjavio je da postignuti dogovor ne podrazumeva odustajanje od ranije iznetih zahteva, jer će se o njima raspravljati po povratku srpskih policajaca na posao.

"Jedan od prvih zahteva koji smo izneli bio je da oni primaju naloge direktno od UNMIK policije. Oni su se otprilike složili s tim, ali su rekli da bi trebalo da imaju saradnju sa KPS policajacima albanske nacionalnosti iz tog lanca KPS-a koji je postojeći", rekao je Nikolić.

"Naš zahtev i dalje ostaje da KPS policajci srpske nacionalnosti južno od Ibra imaju isti status kao policajci na severu Kosova", kazao je Nikolić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.