EU „spremna da uvede dodatne sankcije“ Belorusiji

Izvor: Vostok.rs, 13.Nov.2020, 16:01

EU „spremna da uvede dodatne sankcije“ Belorusiji

Evropska unija je spremna da uvede dodatne sankciji Belorusiji zbog "nasilja" beloruskih vlasti.
EU nastavlja da oštro osuđuje nasilje beloruskih vlasti nad demonstrantima, osobama koje učestvuju u pokretu za demokratiju, nezavisnim medijima, predstavnicima civilnog društva ili običnim bjeloruskim građanima. EU je već uvela sankcije protiv 55 osoba odgovornih za nasilje i zastrašivanje i spremna je da uvede dodatne sankcije“, navodi se u saopštenju.    

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

EU najavila nove sankcije zbog nasilja vlasti u Belorusiji

Izvor: Danas, 13.Nov.2020

Evropska unija je danas najavila mogućnost uvođenja dodatnih sankcija i osudila kontinuirano nasillje vlasti Belorusije gde je jedan 31-godišnji pristalica opozicije umro u bolnici pošto su ga, kako je objavljeno, pretukle snage bezbednosti.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.