EU ostaje i dalje zatvorena za Srbiju

Izvor: Vostok.rs, 29.Jul.2020, 14:35

EU ostaje i dalje zatvorena za Srbiju

Ambasadori zemlja-članica EU odlučili su da ne vrate Srbiju na listu zemlja kojima je na osnovu „bolje ili slične epidemiološke situacije“ dozvoljeno putovanje u EU, saznaje Tanjug u Briselu.
Na novoj ažuriranoj listi nema novih zemlja, niti bilo koje države sa Zapadnog Balkana, potvrdili su diplomatski izvori u Briselu. Odluku ambasadora pisanom procedurom treba da potvrde zemlje-članice, a zatim da je Savet EU zvanično usvoji 1. avgusta. Prema saznanjima Tanjuga, tokom avgusta neće biti zasedanja ambasadora EU, a lista će biti ažurirana po hitnom postupku samo u slučaju „drastične promene epidemiološke situacije“ u nekoj od zemalja.
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU: Srbija i dalje van liste putovanja

Izvor: Danas, 29.Jul.2020

Ambasadori zemalja članica Evropske unije (EU) odlučili su da ne vrate Srbiju na listu zemalja čijim građanima je na osnovu "bolje ili slične epidemiološke situacije" omogućeno putovanje u EU, saznaje se danas diplomatskim izvorima u Briselu.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.