Izvor: S media, 15.Apr.2013, 08:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

EŠTON NA BALKANU: Poseta Beogradu pod znakom pitanja

Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće ove sedmice Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, saopšteno je u Briselu, a poseta Beogradu još je pod znakom pitanja.

U Briselu se očekuje da će Eštonova sutra obavestiti javnost o svojoj odluci da li će u okviru balkanske turneje posetiti Beograd i Prištinu, saznaje Tanjug u izvorima iz Evropske komisije.

Isti izvor javlja da je sreda >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << jedini dan kada bi mogla da odvoji vreme za ove posete.

Portparolka visoke predstavnice Maja Kocijančič obavestila je novinare u sedištu Evropske komisije da Ešton danas putuje u Podgoricu, a zatim u Tiranu i Skoplje i dodala:

"A da li će u turneju biti uključeni drugi gradovi obavestićemo vas naknadno."

U medijima se već nekoliko dana spekulisalo da bi Ešton ovom prilikom mogla da obiđe i Beograd i Prištinu, ali to za sada nije zvanično potvrđeno.

Ešton je u šturoj pisanoj izjavi rekla da je cilj turneje potvrda evropske perspektive zemalja regiona, ohrabrenje reformi i razvoj dobrosusedskih odnosa.

"Crna Gora može da služi kao primer"

Ešton se u Podgorici susrela sa crnogorskim premijerom Milom Đukanovićem i šefom diplomatije Igorom Lukšićem.



- Crna Gora zaista može biti primer ostalim državama u regionu. Želim da njen progres u evropskim integracijama bude stabilan, a na tom planu veoma je bitno da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije i dalje budu prioritet
- rekla je visoka predstavnica EU.

Govoreći o predsedničkim izborima u Crnoj Gori, Ešton je pozvala sve strane da budu konstruktivne povodom tog pitanja.

(Tanjug)

Foto: Beta/AP Photo/Geert Vanden Wijngaert
Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ketrin Ešton na Balkanu, Beograd pod znakom pitanja

Izvor: BKTV News, 15.Apr.2013

Posetom Podgorici, Ketrin Ešton počinje posetu regionu, a zatim će otputovati u Tiranu i Skoplje. Poseta Beogradu još je pod znakom pitanja.. . Visoka predstavnica Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Ketrin Ešton posetiće ove nedelje Crnu Goru, Makedoniju i Albaniju, saopšteno je u...

Nastavak na BKTV News...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.