Džonson pozdravlja posvećenost Vučićeve vlade reformama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Avg.2016, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džonson pozdravlja posvećenost Vučićeve vlade reformama

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson čestitao je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na formiranju vlade i pozdravio posvećenost Vlade nastavku reformi.

Pismo Džonsona Vučiću je danas uručio ambasador Velike Britanije Denis Kif.

U pismu se kaže: "Pozdravlljam posvećenost Vaše Vlade nastavku procesa reformi, koji uključuje ekonomske reforme, vladavinu prava i borbu protiv korupcije.

Veoma sam zainteresovan da blisko sarađujemo po pitanju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << globalnih izazova, kao što su borba protiv terorizma, organizovanog kriminala i ekstremizma.

Kao što znate, sredstvima Fonda za dobro upravljanje, Ujedinjeno Kraljevstvo pruža značajnu tehničku pomoć za podršku Vašim reformama. Izuzetno cenim posvećenost Srbije da promoviše stabilnost na Zapadnom Balkanu, između ostalog i kroz normalizaciju odnosa sa Kosovom", navodi se u pismu, saopštila je vladina kancelarija za saradnju sa medijima.

"Bilo mi je zadovoljstvo da Vas sretnem u Briselu 18. jula, kao i da čujem da ste prisustvovali i održali govor na promociji srpskog prevoda knjige "Faktor Čerčil".

Posvećen sam daljem jačanju odnosa Ujedinjenog Kraljevstva i Srbije i nadam se da ću biti u mogućnosti da Vas posetim u narednom periodu,", navodi se u pismu čestitki šefa britanske diplomatije Borisa Džonsona.

Premijer Vučić i ambasador Kif razgovarali su o unapređenju srpsko-britanskih odnosa i potrebi za češćim susretima i kontaktima zvaničnika dveju zemalja. U razgovoru je posvećena posebna pažnja odnosima u regionu Zapadnog Balkana.

U tom smislu, ambasador Kif istakao je da su ohrabrujući napori koje premijer Vučić i Vlada Srbije ulažu u očuvanje regionalne stabilnosti i mira, navodi se u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džonson pozdravlja posvećenost Vučićeve vlade reformama

Izvor: NoviMagazin.rs, 22.Avg.2016

Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson čestitao je srpskom premijeru Aleksandru Vučiću na formiranju vlade i pozdravio posvećnost Vlade nastavku reformi...Pismo Džonsona Vučiću je danas uručio ambasador Velike Britanije Denis Kif...U pismu se kaže:.."Pozdravlljam posvećenost Vaše...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.