Džang stigao u Srbiju, dočekala ga Gojković

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jul.2017, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džang stigao u Srbiju, dočekala ga Gojković

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang sleteo je danas na aerodrom Nikola Tesla gde ga je dočekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković.

Džang Deđiang boraviće u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice parlamenta Srbije Maje Gojković.

On je dočekan uz najviše počasti, postrojenu gardu VS, a takođe i tradicionalno poslužen sa pogačom i solju.

Priređen je i kulturno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << umetnički program, gosta iz Kine dočekala su deca u narodnoj nošsnji koja su nosila zastavice dve zemlje, a Dzangu i njegovoj supruzi uručila su i cveće.

Gojković i Džang danas će odati počast žrtvama stradalim u NATO bombardovanu na mestu gde se nalazila kineska ambasada, posle čega će biti priređen svečani doček u Domu Narodne skupštine.

Teme razgovara biće razvoj parlamentarne saradnje, unapređenje političkih i ekonomskih odnosa, učešće Srbije u inicijativama "Pojas i put" i formatu saradnja Kine i zemalja centralne i istočne Evrope (KINA-CIES).

U cilju daljeg jačanja prijateljskih odnosa i parlamentarne saradnje, u okviru sveobuhvatnog strateškog partnerstva koje dve države razvijaju, predsednici dva parlamenata potpisaće Memorandum o razumevanju između Skupštine Srbije i Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine.

Drugog dana posete, u ponedeljak, 17. jula Džang će se obratiti poslanicima na posebnoj sednici parlamenta, koju je tim povodom sazvala predsednica Skupštine Srbije.

U okviru posete predsednici dva parlamenta Gojković i Džang, sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, obići će u ponedeljak Železaru Smederevo i TE Kostolac B.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Džang stigao u Srbiju, dočekala ga Maja Gojković

Izvor: Blic, 16.Jul.2017

Predsednik Stalnog komiteta Svekineskog narodnog kongresa Narodne Republike Kine Džang Deđiang sleteo je danas na aerodrom "Nikola Tesla" gde ga je dočekala predsednica Narodne skupštine Maja Gojković...Džang Deđiang boraviće u trodnevnoj zvaničnoj poseti Srbiji, na poziv predsednice parlamenta...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.