Džabarov: Rusija se neće povući iz OEBS-a

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Jul.2022, 16:29

Džabarov: Rusija se neće povući iz OEBS-a

Rusija je jedan od osnivača Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju (OEBS) i neće se iz nje povući, poručio je danas prvi zamenik Saveta federacije, gornjeg doma ruskog parlamenta, Vladimir Džabarov.

"Ako neko sanja da nas vidi kako napuštamo Parlamentarnu skupštinu OEBS, on ili ona duboko greše", naveo je Džabarov na konferenciji za novinare, a prenosi TASS.

On je naglasio da je, za razliku od OEBS-a, Savet Evrope, iz kojeg je Rusija ranije ove godine >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << istupila, "postojao već dugo pre našeg dolaska".

Godišnja sednica Parlamentarne skupštine OEBS počela je 2. jula u britanskom gradu Birmingemu i završava se sutra.

Džabarov je ranije rekao da je britanska vlada odbila da izda vize za ulazak u zemlju ruskoj delegaciji.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.