Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Izvor: Blic, 05.Apr.2017, 10:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Poslanička grupa Dveri saopštila je danas da je uputila zahtev predsednici Skupštine Srbije Maji Gojković i generalnom sekretaru parlamenta za hitnu normalizaciju rada Skupštine i nastavak započete sednice.

Dveri navode da je Gojković na neustavan i skandalozan način, kršeći Poslovnik o radu, prekinula prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja, pod neprihvatljivim obrazloženjima da je nemoguće zasedanje tokom predsedničke kampanje.

- Ona obaveštenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << o prekidu zasedanja nije uputila poslanicima sa zvaničnog mesta predsedavajuće, već tokom konferencije za novinare. Građani Srbije su predugo taoci osione politike SNS, koja uzurpira i skrnavi sve državne institucije - navodi se u saopštenju Dveri.

Kako ističu, najnovije u nizu ponižavanja države Srbije i njenih građana biće pokušaj Aleksandra Vučića da narednih meseci bude i premijer i predsednik države.

Oni ocenjuju da će u "nepodnošljivoj medijskoj blokadi", redovno prolećno zasedanje Skupštine omogućiti bolju informisanost građana o tekućim dešavanjima i "katastrofalnim" zakonskim rešenjima koja koalicija okupljena oko SNS predlaže i "sprovodi po sopstvenoj volji i Vučićevim instrukcijama".

Dveri navode da je Predlog zakon o finansijskoj pomoći porodici sa decom povučen iz procedure početkom 2016. zbog vanrednih parlamentarnih izbora i ta incicijativa nije ponovljena kao i da na skupštinsku proceduru između ostalih čekaju i Predlog zakona o nestalim bebama, Nacrti zakona o proceniteljima vrednosti nepokretnosti, o javnim medijskim servisima i desetine drugih, što je oličenje nemara prema državi i narodu.

Skupština Srbije 1. marta je počela redovno prolećno zasedanje, ali je predsednica parlamenta tokom utvrdjivanja dnevnog reda odredila pauzu dok ne prodje izborna kampanja.
Pogledaj vesti o: Dveri

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dveri: Skupština hitno da počne sa radom

Izvor: B92, 05.Apr.2017

Beograd -- Poslanička grupa Dveri uputila je zahtev predsednici Skupštine i generalnom sekretaru parlamenta za hitnu normalizaciju rada i nastavak sednice...Dveri navode da je Gojković na neustavan i skandalozan način, kršeći Poslovnik o radu, prekinula prvu sednicu redovnog prolećnog zasedanja,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.