Izvor: B92, 20.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dva ministra iz SCG na zasedanju GS UN

Njujork -- Na 59. redovnom zasedanju Generalne skupštine UN, Srbiju i Crnu Goru predstavljaju dve delegacije.

Na zasedanju koj je počelo u ponedeljak, delegaciju državne zajednice Srbija i Crna Gora predvodi ministar inostranih poslova Vuk Drašković, a republiku Crnu Goru crnogorski ministar Miodrag Vlahović. Šef UNMIK-a Jesen-Petersen u ponedeljak će se sastati sa generalnim sekretarom UN Kofijem Ananom, kako bi razmotrili izveštaj o Kosovu koji je sačinio ambasador >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << NATO-a Kai Ejden.

Kako za B92 kaže Ognjen Pribićević, pomoćnik ministra spoljnih poslova SCG, Ognjen Pribićević, Drašković će na glavnoj skupštini govoriti u četvrtak, a glavna tema biće - Kosovo. "Ministar će, pre svega insistirati na nepromenljivosti granica i na doslednoj primeni principa 'standardi pre statusa'. On će se založiti i za uvođenje plana Vlade Srbije o decentralizaciji i za što brži povratak prognanih Srba sa Kosova i obnovu porušenih crkava i kuća.

Na zasedanju Generalne skupštine UN posebno učestvuje delegacija Crne Gore, koju predvodi ministar inostranih poslova Miodrag Vlahović. Na pitanje da li će zbog samostalnog crnogorskog ministra, delegacija državne zajednice sa njim pokušati da koordiniše poteze, Pribićević odgovara: "To je druga stvar, ministar zastupa ono što se tiče politike državne zajednice. Nemam nikakav drugi komentar".

Crnogorski ministar inostranih poslova Vlahović nije želeo da odgovori na pitanje kako će u praksi funkcionisati ovaj novostvoreni dvostruki kolosek. "Sve je već poznato," rekao nam je ministar Vlahović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.