Izvor: Glas javnosti, 17.Nov.2010, 07:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Zameniti ministre bez rezultata

BEOGRAD - Ministar za životnu sredinu i prostorno planiranje Oliver Dulić izjavio je  da je sazrelo vreme da se unutar vladajuće koalicije pokrenu razgovori o rekonstrukciji Vlade Srbije.

Dulić je u Skupštini Srbije rekao da je Demokratska stranka, čiji je funkcioner, i ranije inicirala to pitanje, a da su u ovom trenutku i drugi koalicioni partneri spremni za to.

"Ukoliko razgovori šefova partija koalicije dovedu do zaključka da neki ministri nisu ispunili svoje zadatke, >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << logično je da se njihova mesta dovedu neki drugi ljudi", rekao je Dulić i istakao da je sledeća godina predizborna, kada se sabiraju rezultati i pravi analiza rada.

On je rekao da ne želi da licitara sa imenima ministara koji bi eventualno bili zamenjeni rekonstrukcijom, ali je ocenio da niko nema ništa protiv da, ako nisu postignuti određeni rezultati, bude zamenjen.

Dulić je rekao da je koaliciona vlada komplikovana i sastavljena od velikog broja partija i da je teško pokrenuti ozbiljnu raspravu koja bi dovela do rekonstrukcije vlade.

"Srbiji je potrebna manja, štedljivija i efikasnija vlada i nadam se da će o tome biti povedeni razgovori, a kako će oni biti završeni zavisi od ukupne situacije", kazao je ministar i pojasnio da je Vlada Srbije sastavljena 2008. godine dogovorom koalicionih resora, a da su se sada promenile i društvene okolnosti.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.