Dulić: Tadić uskoro saopštava mandatara, vlada do kraja nedelje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Jun.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Tadić uskoro saopštava mandatara, vlada do kraja nedelje

BEOGRAD - Poslanik i član Predsedništva Demokratske stranke Oliver Dulić izjavio je da će predsednik Srbije i DS-a Boris Tadić uskoro saopštiti ime novog mandatara i da će nova vlada biti izabrana do kraja nedelje. Dulić je rekao da ta stranka ima izuzetno kvalitetne ljude koji su u ovom trenutku "u opciji za predsednika vlade".

"Ko god bio, siguran sam da će dobro da vodi buduću vladu", ocenio je Dulić, ističući da u DS-u nema razmimoilaženja oko >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kandidata za premijera i da se u stranci uvek otvoreno i veoma jasno razgovara.

On je rekao da je rasprava na sednici Predsedništva DS-a bila kvalitetna i da će se vrlo brzo znati ko će biti mandatar.

Komentarišući sednicu parlamenta, Dulić je rekao da je ono što se danas desilo posledica poslovničke nepreciznosti, koje se tiču samog nastavka konstitutivne sednice.

"Ozicija u nekim stvarima u pravu, a u nekima nije. Moglo je da se nastavi danas i mogao je da bude izabran predsednik skupštine i mislim da bi bilo korektno da je to dopušteno", ocenio je on.

Prema Dulićevim rečima, svim poslaničkim grupama je omogućeno da učestvuju u predlaganju kandidata, a činjenica je da su i druge poslaničke grupe, ukoliko su to želele, mogle da predlože svog kandidata za predsednika skupštine, što bi raspravu učinile potpunijom.

Dobro je da se sednica nastavi sutra, u 10 časova i da se taj posao završi, rekao je Dulić i dodao da je od opozicije korektno da se, kada se proguta gnev zbog formiranja skupštinske većine koja u ovom trenutku nije po volji opozicije, izbor predsednika završi bez opstrukcije, kao i dalje konstituisanje skupštine i izbor vlade.

On je dodao da treba striktno poštovati odredbe poslovnika pošto reč "o istorijskoj sednici, a to je svaka sednica na kojoj se bira predsendik skupštine".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.