Izvor: Blic, 06.Sep.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dulić: Skupština zaseda 11. septembra

Predsednik Skupštine Srbije Oliver Dulić zakazao je za utorak, 11. septembra vanrednu sednicu na čijem je dnevnom redu izbor Saveta Državne revizorske institucije i ratifikacija CEFTA sporazuma.



Na dnevnom redu sednice, koja je zakazana na zahtev 128 narodnih poslanika, je vladin Predlog zakona o putnim ispravama, predlog izmena Zakona o državljanstvu i Predlog zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama. Poslanici će razmatrati >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << predlog izmena Zakona o duvanu i ratifikaciju Sporazuma o slobodnoj trgovini u Centralnoj Evropi (CEFTA) i Kjoto protokola, uz okvirnu konvenciju UN o promenio klime. Na dnevnom redu je i izbor predsednika, potpredsednika i članova Saveta DRI koje je predložio odbor za finansije.

Sednica je zakazana za 10 sati u zgradi Skupštine Srbije.

Utvrđena lista kandidata za državne revizore

Odbor Skupštine Srbije za finansije utvrdio je danas listu kandidata za članove Saveta državne revizorske institucije i uputio je Skupštini, koja treba da izabere najviši organ te institucije.

Sa osam dobijenih glasova, za predsednika Saveta je predložen kandidat poslaničke grupe DSS-NS Radoslav Sretenović koliko je dobila i kandidatkinja za potpredsednika Saveta Ljubica Nedeljković, koju je predložila poslanička grupa DS. Kao kandidati za članove Saveta predloženi su Zoran Tamaš (DS), Ljiljana Dmitrović Šaponja (G17 Plus) i Natalija Ćatović (NS), koji su takođe dobili po osam glasova.

Predloženi kandidat za predsednika Radoslav Sretenović je samostalni stručni saradnik Rukovodstva filijale NBS u Nišu i član Saveta Ekonomskog fakulteta u Nišu. Ljubica Nedeljković je viši savetnik Ministarstva finansija u Upravi za trezor. Zoran Tamas je ovlašćeni revizori iz revizorske kuće BDO BC Eksel u Beogradu, dok je Ljiljana Šaponja-Dmitrović redovni profesora Ekonomskog fakulteta u Subotici. Natalija Ćatović je do sada radila kao Opštinski javni pravobranilac Skupštini opštine Topola.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.