Dugujem Šariću pare, ali nisam član klana!

Izvor: S media, 13.Avg.2010, 23:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dugujem Šariću pare, ali nisam član klana!

Darko Šarić mi je dao avans za „Mitrosrem", koji je trebalo da mu prodam. Ja sam tu firmu platio 15,2 miliona evra. On kupac, ja prodavac. To je sve. Čist kupoprodajni odnos

Zoran Ćopić, vlasnik firme „Mitrosrem", koji je optužen za učešće u pranju više od 20 miliona evra za Darka Šarića, tvrdi za Pres s da nije član klana pljevaljskog narko-bosa, već da je samo bio prodavac firme koju je Šarić trebalo da kupi.

Ćopić je, uz Darka >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Šarića, jedini optuženik koji se nalazi u bekstvu i za kojim je raspisana poternica, a Pres s ga je pronašao u Republici Srpskoj, gde ga od izručenja štiti državljanstvo Bosne i Hercegovine.

- Nisam dobio optužnicu, ali po onome što sam iz medija saznao, optužbe koje mi se stavljaju na teret apsolutno nisu tačne. Nisam član mafije, nisam prao novac za Darka Šarića. Ja sa Darkom Šarićem imam kupoprodajni odnos, trebalo je da mu prodam „Mitrosrem", koji sam pre četiri godine platio 15,2 miliona evra. On kupac, ja prodavac. To je sve.

Ali i taj novac koji bi on uložio u „Mitrosrem" stečen je krijumčarenjem kokaina?

- Ja to ne znam. Nisam znao, niti sam mogao da proverim poreklo novca. Uostalom, nije baš svaki novac opran ili nelegalno stečen. Ja znam da je neki njegov novac polagan i u banke. Na primer, Šarić je svoj udeo u „Štampi" prodao nemačkom VAC-u za 29 miliona evra. Ne verujem da takva kompanija kao što je VAC pere pare, već verujem da ima legalan novac.

Policijski izvori Pres sa tvrde da vam je bezbednost ugrožena jer dugujete Šariću novac, a klan sumnja da ste na slobodi jer ste dali policiji neke informacije?

- Bože sačuvaj. Tačno je da Šariću dugujem neki novac, to je avans koji mi je dao za kupovinu „Mitrosrema" i koji bi trebalo da vratim. Ali šta da vratim kada meni država oduzima „Mitrosrem". Ja nisam okrivljeni, ja sam najveći gubitnik - dugujem Šariću, država mi uzima firmu i još sam optužen za nešto za šta nisam odgovoran.

Koliko dugujete Darku Šariću?

- Taj avans. Cifru znaju i policija i tužilaštvo.

Priveli me zbog Dačića, ali nikad zbog Šarića

Jesu li vas privodili otkako ste u Bosni?

- Jesu, onda kada se pojavila ona sumanuta informacija da spremam atentat na Ivicu Dačića. Priveli me, pa me pustili. Bio sam u Banjaluci na slobodi isti dan kada i Dačić, i hvala bogu, ništa mu nije falilo.

Da li ste privođeni zbog sumnje da ste član klana i da ste prali novac?

- Ne. Nikakav dopis, niti zahtev nadležni u Bosni nisu dobili od kolega iz Srbije.

I sada ste slobodni u BiH, koja ne izručuje svoje građane?

- To je za sada tako.

Koliko dugo poznajete Darka Šarića?

- Godinu i po otprilike. Preko advokata sam ga upoznao.

I kakav je on čovek?

- Ja ga znam kao korektnog lika koji u Srbiji nikome ni šamar nije opalio.

Jeste li znali da je on švercer kokaina?

- Ma, ne.

Da li je tačno da vam preti Šarićev klan?

- Ne. Ja se slobodno šetam Republikom Srpskom, nemam podatak da mi je bezbednost ugrožena.

Znači, živite mirno?

- Pa, ne živim mirno. Nerviram se što mi firme propadaju, što moji direktori ne mogu ništa da urade, jer niko neće da sarađuje sa Ćopinim ljudima koji je optužen da je prao novac za Šarića.

Ako tvrdite da niste krivi, što ste pobegli iz Srbije još pre nego što je otvorena istraga protiv vas?

- Načuo sam da policija sprema krivičnu prijavu, a i pojedini mediji su me pre suda označili kao osumnjičenog. Sklonio sam se.

A što sada bežite od suda?

- Ja sam preko svojih advokata sudu ponudio jemstvo. Odnosno tražio sam da tužilaštvo i sud odrede kauciju, da ja dođem i ispričam sa slobode sve što znam.

Jeste li zainteresovani da budete svedok saradnik?

- Ja to ne mogu da budem. Ja nisam član mafijaške grupe, nemam ja saznanja šta je ko radio.

EKIPA PRES SA

Nastavak na S media...






Povezane vesti

Dugujem Šariću pare, ali nisam član klana!

Izvor: Press, 13.Avg.2010

Darko Šarić mi je dao avans za „Mitrosrem", koji je trebalo da mu prodam. Ja sam tu firmu platio 15,2 miliona evra. On kupac, ja prodavac. To je sve. Čist kupoprodajni odnos Zoran Ćopić, vlasnik firme „Mitrosrem", koji je optužen za učešće...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.