Izvor: B92, 08.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Drnovšek sredinom maja na Kosovu

Ljubljana -- Predsednik Slovenije Janez Drnovšek će 15. maja, na dan vojske Slovenije, posetiti slovenačke vojnike na Kosovu.

Drnovšek će posetiti slovenačke vojnike u Peći, na Kosovu, a tokom te posete neće davati izjave, javlja slovenačka novinska agencija STA. Slovenački vojnici su 25. februara preuzeli svoje područje nadzora u okviru međunarodnih mirovnih snaga. To je do sada najveći kontingent slovenačkih vojnika, na nivou bataljona, koji je poslat u inostranstvo.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Čak 600 vojnika nalazi se u području Zapad, gde su slovenački vojnici preuzeli kontrolu od italijanskog kontingenta.

Od tog broja, 500 vojnika su pripadnici 10. motorizovanog bataljona i rade u okviru formacije Sokol, dok ostalih 100 pripadnika slovenačkog kontingenta čine pripadnici vojne policije, veterinarske i medicinske grupe, logističke jedinice, helikopterske grupe, grupe za vezu, inženjersko odeljenje, kao i oficiri i podificiri, koji rade u okviru višenacionalnih komandi na Kosovu.

Pod operativnom komandom Vojske Slovenije prvi put se nalaze i strani vojnici, jer je u formaciju Sokol uključena i četa od 150 mađarskih vojnika.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.