Izvor: B92, 30.Mar.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doris Pak o Kosovu: bila sam uverena da će stvari biti drugačije...

Strazbur -- Nemački poslanik u Evropskom parlamentu Doris Pak izajavila je u utorak agenciji Srna u Strazburu, da je postalo jasno kako je Evropska unija počinila greške u politici prema Kosmetu. "Bila sam naivna. Bila sam uverena da će se stvari odvijati drugačije nakon rata koji smo vodili da bismo zaštitili Albance. Ovaj put, počinioci užasnog nasilja su, na žalost, Albanci", rekla je Pak uoči popodnevne debate o Kosmetu na plenarnom zasedanju Evropskog parlamenta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
"Još sam šokirana događajima na Kosovu. Ono za nas nije Kosovo ako nije multietničko. Uvijek sam bila protiv etničkog čišćenjaž i na toj poziciji treba ostati i sada", dodala je Pak.

Pak je upozorila da na Kosmetu ima isuviše "vidljive i nevidljive" korupcije, koja uz stopu od preko 50 procenata nezaposlenih i uglavnom mladih Albanaca predstavlja "eksplozivnu kombinaciju".

Nakon debate u EP u Strazburu, evropski poslanici će sutra glasati o tekstu predložene rezolucije o Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.