Izvor: B92, 15.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Doputovao novi ambasador SAD

Beograd -- Novi ambasador SAD u Srbiji Kameron Manter doputovao danas u Beograd da bi preuzeo dužnost, saopštila Ambasada SAD.

Ambasador je zadovoljan postavljenjem i odlučan da radi na jačanju odnosa SAD i Srbije. "Naš zadatak je da radimo tako da Srbija postane napredna, bezbedna, demokratska zemlja, integrisana u evroatlantske institucije", naveo je Manter.

"Posvećeni smo cilju da pomognemo Srbiji da dostane deo celovite, slobodne i mirne Evrope", kaže Manter.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Manter je položio zakletvu, kao novi ambasador SAD u Srbiji, 26. jula ove godine. Pre stupanja na dužnost ambasadora u Beogradu, Manter je bio zamenik šefa misije u ambasadama SAD u Pragu i Varšavi i obavljao je funkciju prvog vođe Tima za obnovu u Mosulu u Iraku.

Pre toga, Manter je obavljao i funkcije direktora za centralnu i istočnu Evropu pri Nacionalnom savetu za bezbednost, pomoćnika savetnika u Stejt departmentu, direktora Severnoevropske inicijative i šefa osoblja u kancelariji NATO-a za ratifikaciju proširenja.

Manter ima doktorsku disertaciju na temu moderne evropske istorije, na Univerzitetu Džon Hopkins. Studirao je i na univerzitetima Frajburg i Marburg u Nemačkoj i Kornel u SAD.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.