Izvor: B92, 14.Apr.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovorena saradnja policije BIH, RS i Srbije

Beograd -- Delegacije ministarstava policije Bosne i Hercegovine, Republike Srpske i Srbije razgovarali u ponedeljak u Beogradu o intenziviranju saradnje u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije u regionu. Zamenik ministra policije Srbije Nenad Milić izjavio je da je sa čelnicima policije BIH i RS razgovarano o saradnji vezanoj za hapšenje optuženih pred Haškim tribunalom.

On je konstatovao da je dosadašnja saradnja policija BIH, RS i Srbije bila na zadovoljavajućem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nivou i dodao da će se nivo te saradnje, zbog efikasnijeg rada, "spustiti sa birokratskih nivoa na niži operativni nivo".

Ministar policije RS Zoran Đerić demantovao je informacije koje su se pojavile u medijima da je policija RS najmanje doprinela rasvetljavanju ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića. On je naveo da je netačna informacija da je MUP RS izdao pasoš bivšem komandantu rasformirane Jedinice za specijalne operacije Miloradu Lukoviću Legiji. "MUP RS je sproveo istragu koja je pokazala da se na teritoriji RS ne nalaze ljudi za kojima je raspisana poternica MUP Srbije zbog ubistva premijera Srbije Zorana Đinđića", rekao je Đerić. Predstavnici policija najavili su da će uskoro potpisati Sporazum o saradnji policije BIH, RS i Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.