Izvor: B92, 20.Jan.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor koalicije za formiranje manjinske vlade

Beograd -- Radna grupa DSS-a, G17+ i koalicije SPO/NS završila je u uotrak uveče rad na programskom delu koalicionog sporazuma stranaka koje će učestvovati u manjinskoj vladi, izjavio je potpredsednik DSS-a Dragan Maršićanin. On je naveo da je urađena i skica sporazuma koje treba da potpišu te tri grupacije sa DS-om. Maršićanin je rekao i da će u sredu biti održan sastanak na kome će biti prezentiran program manjinske vlade, a na koji će biti pozvan i Dragoljub Mićunović. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "To je dokument od punih 11 kucanih strana sa prilogom zakona koje treba doneti u prvoj godini rada Narodne skupštine, jedan detaljan, temeljan dokument, iz koga se vide strateški pravci kojima misli nova Vlada Republike Srbije da vodi zemlju. U tom koalicionom sporazumu su utvrđeni i osnovi zajedničkog delovanja na republičkom i saveznom nivou. Drugi sporazum, sporazum o podršci manjinskoj vladi predviđa uređivanje međusobnih odnosa ovih stranaka koje će učestvovati u izvršnoj vlasti i stranke koja će tu vladu podržati, i predlog uređenja odnosa na nivou Srbije i Crne Gore uključujći zajednički rad u parlamentu i u Savetu ministara", rekao je Maršićanin.

Na sastanku radne grupe, koji je trajao oko dva sata, učestvovali su potpredsednik DSS Dragan Maršićanin, potpredsednik G17 Plus Mlađan Dinkić i funkcioner Srpskog pokreta obnove i Nove Srbije Bojan Dimitrijević. Maršićain je naveo da na sastanku nije bilo reči o kadrovskim rešenjima u novoj vladi. Na pitanje novinara da li je sastanku radne grupe prisustvovao i predsednik BK Bogoljub Karić, koji je viđen da izlazi iz sedišta DSS u Pariskoj ulici, Maršićanin je rekao da se Karić sastao sa liderom DSS Vojislavom Koštunicom, ali da nije prisustovao sastanku radne grupe.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.