Dogovor BG-PR, sporne samo sudije?

Izvor: B92, 14.Mar.2013, 20:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dogovor BG-PR, sporne samo sudije?

Beograd -- Beograd i Priština postigli su dogovor o severu Kosova, ali se još nisu saglasili o tome ko će tamo imenovati sudije, piše portal "Balkan insajt".

Jedan neimenovani evropski diplomata izjavio je za "Balkan insajt" da su se kosovski i srpski zvaničnici dogovorili o izvršnim ovlašćenjima koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali da se spore oko toga ko će, pored evropske misije Euleks, imenovati sudije u severnom delu Kosova - sami kosovski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Srbi ili vlasti u Prištini.

Taj izvor je rekao da su se dve strane već dogovorile o izvršnim ovlašćenjima i budućoj "Zajednici srpskih opština", koja će zameniti "paralelne" institucije koje finansira Srbija, i delovati pod opštom kontrolom Prištine.

Visoka predstavnica EU Ketrin Ešton došla je danas u Beograd s Kosova da proba da reši kakav će biti budući oblik pravosudnog sistema u severnom delu Kosova pod srpskom upravom, navodi “Balkan insajt“.

Izvori Agencije Beta u Briselu nisu potvrdili, ali ni opovrgli te informacije jer su pregovori, kako su rekli, u ozbiljnoj fazi.

Eštonova je u saopštenju posle sastanka sa vođama u Prištini rekla da su razgovarali "o sprovođenju sporazuma koji su već postignuti i o potrebi da se okončaju pregovori i postignu sporazumi o otvorenim pitanjima, posebno o severnom Kosovu, što je pre moguće", podseća portal.

Spor oko severnog Kosova traje i dve strane nisu uspele da se dogovore u Briselu u poslednjoj rundi dijaloga 4. marta, navodi “Balkan insajt“.

Sledeća runda dijaloga Beograda i Prištine biće 20. marta u Briselu.
Pogledaj vesti o: Eulex,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Beograd i Priština postigli dogovor o severu Kosova, sporno imenovanje sudija?

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Mar.2013

BEOGRAD - Spore se oko toga ko će, pored evropske misije Euleks, imenovati sudije u severnom delu Kosova - sami kosovski Srbi ili vlasti u Pristini.

Nastavak na SEEbiz.eu...

PAO DOGOVOR: Priština i Beograd sve usaglasili sem sudija?

Izvor: Telegraf.rs, 14.Mar.2013

Beograd i Priština postigli su dogovor o severu Kosova oko izvršnih ovlašćenja koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali da se spore oko toga ko će, pored evropske misije Euleks, imenovati sudije

Nastavak na Telegraf.rs...

Postignut dogovor Beograda i Prištine, postoji samo jedan problem?

Izvor: S media, 14.Mar.2013

Kosovski i srpski zvaničnici dogovorili su se oko izvršnih ovlašćenja koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali se još nisu usaglasili oko toga ko će tamo imenovati sudije, rekao je jedan evropski diplomata za portal Balkan insajt (www.balkaninsight.com)...Kosovski i srpski...

Nastavak na S media...

Dogovor Beograd-Priština: Sporne samo sudije?

Izvor: Vesti-online.com, 14.Mar.2013

Kosovski i sprski zvaničnici dogovorili su se oko izvršnih ovlašćenja koja će biti predata opštinama na severnom delu Kosova, ali se još nisu usaglasili oko toga ko će tamo imenovati sudije, rekao je jedan evropski diplomata za portal Balkan insajt. ..Pregovori pri kraju: Hašim Tači, Ketrin...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.