Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2008, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dodik: RS nikada neće priznati nezavisnost Kosova

BANJALUKA - Premijer Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je večeras, posle razgovora s ministrom spoljnih poslova Srbije Vukom Jeremićem u Banja Luci, da RS u svom kapacitetu nikada neće priznati jednostrano proglašenu nezavisnost Kosova.

Dodik je izjavio da je proglašenje nezavisnosti Kosova za Republiku Srpsku secesija i da će tako i ostati.

"Republika Srpska u svom kapacitetu nikada neće priznati nezavisno Kosovo", rekao je premijer RS.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Dodik je kazao da je za Republiku Srpsku uvek veliki dan kada neko dođe iz Srbije, ističući da je sa Jeremićem razgovarao o svim važnim pitanjima u Bosni i Hercegovini, uključujući i primenu Sporazuma o specijalnim, paralelnim vezama Republike Srpske i Srbije. "Zadovoljan sam saradnjom sa Vladom Srbije", rekao je Dodik.

Premijer RS je rekao da je šefu srpske diplomatije preneo da je Republika Srpska usmerena da ispoštuje dogovore postignute sa partnerima u BiH.

Ministar Jeremić je rekao da je jaka i stabilna Republika Srpska preduslov za jaku i stabilnu Bosnu i Hercegovinu.

Srbija kao garant Dejtonskog sporazuma podržavaće dogovor trojice lidera u BiH, kao i naredne dogovore koji budu u duhu Dejtonskog sporazuma, rekao je Jeremić.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Premijer RS za partnerske odnose u BIH

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Dec.2008

Predsednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je da je RS spremna za saradnju unutar BiH, ali na partnerskim osnovama kao realan faktor koji neće biti osporavan. On je novinarima u Banja Luci naveo da je osnovni problem BiH "intervencionizam m ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.