Dobra vojvođanska vina iz godine 2021.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Nov.2021, 19:02

Dobra vojvođanska vina iz godine 2021.

Ovogodišnji klimatski uslovi su pogodovali vinogradarima i vinarima. Prema informacijama koje stižu do katedre za biotehnologiju i tehnologiju vina Tehnološkog fakulteta u Novom Sadu ove godine je grožđe bilo kvalitetno i proizvedena su dobra vina. Zadovoljni su i vinari koji su postigli značajan napredak i time dali doprinos domaćem vinskom sektoru.

Modernom vinarstvu nemerljiv doprinos daju tehnolozi koji su saglasni da vina iz 2021 godine imaju sve preduslove da budu veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobra.

Eventualne mane u tehnološkom smislu moguće je popraviti kaže stručnjak za vino dr Vladimir Puškaš.

U laboratoriju za ispitivanje vina svakodnevno stižu uzorci iz svih krajeva Srbije.

Iz ove naučne i komercijalne laboratorije koja je na raspolaganju vinarima i tehnolozima konstatuju da je napredak u vinskom sektoru evidentan, čime se izgrađuje imidž srpskog vinarstva. U tom smislu je veliki doprinos malih porodičnih vinarija.

Vinari prate trendove , naročitio u poslednjih dvadesetak godina. Sve zastupljenija su vina od autohtonih sorti a sve više je i onih vinara koji se opredeljuju za oranž vina, koja su u suštini proizvod prirodnog procesa, sa malo ili bez aditiva, ponekad i bez kvasaca, koji, podsetimo, daju doprinos aromama i kvalitetu vina.

Više u prilogu RTV.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.