Do rodne jednakosti u svetu proći će 108 godina

Izvor: EurActiv Srbija, 18.Dec.2018, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Do rodne jednakosti u svetu proći će 108 godina

Za dostizanje jednakosti žena i muškaraca na ekonomskom planu biće potrebna dva veka a za rodnu ravnopravnost u celini više od 100 godina, upozorava se u istraživanju Svetskog ekonomskog foruma (SEF) čiji su rezultati objavljeni 18. decembra. U svetu su žene najravnopravnije u nordijskim zemljama a Srbija na tom planu lagano napreduje.
Opširnije...

Nastavak na EurActiv Srbija...






Povezane vesti

Do rodne jednakosti u svetu proći će 108 godina

Izvor: Beta, 18.Dec.2018

U svetu će za dostizanje jednakosti muškaraca i žena na ekonomskom planu biti potrebna dva veka a za zatvaranje jaza u rodnoj ravnopravnosti u celini više od 100 godina, objavio je danas Svetski ekonomski forum (SEF).Žene su najravnopravnije u nordijskim zemljama a Srbija na tom planu lagano napreduje.Srbija...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta EurActiv Srbija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta EurActiv Srbija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.