Đurić adut za diplomatiju

Izvor: Večernje novosti, 21.Maj.2016, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić adut za diplomatiju

Kako se sklapaju kadrovske kockice buduće Vlade Srbije. Moguće uvođenje resora ekologije PREMIJER i budući mandatar Aleksandar Vučić mogao bi da vrati ministarstvo za ekologiju i zaštitu životne sredine u novu Vladu Srbije - saznaju "Novosti". Taj portfelj i spajanje ministarstva inostranih poslova sa resorom za evropske integracije, trebalo bi da budu jedine promene u strukturi novog kabineta u Nemanjinoj 11. Što se tiče kadrovske vrteške, imena ministara zasad >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << zna samo Vučić, ali se u vrhu vladajućih stranaka uveliko spekuliše o rokadama, pojačanjima, vanstranačkim ekspertima, iznenađenjima... Prema našim informacijama, je jedino izvesno da će u Nemanjinoj ostati - Nebojša Stefanović, Nikola Selaković, Dušan Vujović i Aleksandar Vulin, ali nije isključeno da neko od njih promeni resor. Iako se očekuje da i Ivica Dačić u finišu pregovora sa Vučićem obezbedi poneko ministarsko mesto za socijaliste i sebe u novom mandatu, gotovo je sigurno da on neće više biti šef diplomatije. Najozbiljniji kandidati da ga naslede na toj funkciji su Ivan Vejvoda, iz nemačkog Maršalovog fonda, i Marko Đurić, aktuelni šef Kancelarije za KiM. Naši izvori prenose da Snežana Bogosavljević Bošković više neće voditi poljoprivredu, a spekuliše se da je na čelu tog resora "viđen" Branislav Nedimović (SNS) koji je u prethodnim mandatima bio gradonačelnik Sremske Mitrovice. Takođe, na "tankom ledu" su i Srđan Verbić (prosveta), Zoran Lončar (zdravstvo), Ivan Tasovac (kultura), a bez mesta u novoj podeli mogla bi da ostane i Kori Udovički (državna uprava i lokalna samouprava). Enigma je i da li će u Vučićev tim ponovo ući i Rasim Ljajić, lider SDPS, jer je sam izjavio da nema nikakvu želju da lično bude u novoj vladi. Navodno, još nije "zakucana" ni pozicija potpredsednice SNS Zorane Mihajlović. Na novinarsko pitanje li će prihvatiti ministarsku poziciju u novoj vladi, ukoliko joj premijer to ponudi, ona u petak nije želela da se izjasni. - Dozvolite da prvo premijer predstavi program, pa da pričamo dalje - rekla je aktuelna vicepremijerka. RADOMIR POTPREDSEDNIK SNS? PRE konačne objave sastava ministara, doći će i do velikih kadrovskih promena u vrhu SNS na izbornoj Skupštini stranke 28. maja. Kako "Novosti" saznaju, najveće iznenađenje mogao bi da bude izbor Radomira Nikolića, gradonačelnika Kragujevca i sina šefa države, za potpredsednika stranke. Očekuje se, naime, da njega lično predloži Vučić. U toj "rotaciji", aktuelni potpredsednik stranke Bratislav Gašić trebalo bi da preuzme funkciju predsednika Izvršnog odbora SNS.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Novosti: Vučić vraća ministarstvo za ekologiju?

Izvor: NoviMagazin.rs, 21.Maj.2016

Premijer Srbije i budući mandatar Aleksandar Vučić mogao bi da vrati ministarstvo za ekologiju i zaštitu životne sredine u novu Vladu Srbije - saznaju "Novosti"...Taj portfelj i spajanje ministarstva inostranih poslova sa resorom za evropske integracije, trebalo bi da budu jedine promene u strukturi...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.