Đurić: Očuvane ključne ideje šefa države u platformi

Izvor: Blic, 14.Jan.2013, 18:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đurić: Očuvane ključne ideje šefa države u platformi

Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić izjavio je danas da su u političkoj platformi za razgovore sa predstavnicima privremenih institucija u Prištini očuvane ključne ideje šefa države i da to što je taj dokument delimično izmenjen ne znači da je predsednički kabinet poražen.

Upitan da li to što se u platformi navodi da nema prekida tehničkog dijaloga niti principa da ništa nije dogovoreno dok sve ne bude dogovoreno, a što je stajalo u prvobitnom predlogu, znači >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << poraz predsedničkog kabineta, Đurić je odgovorio odrečno, istakavši da se tu radi o političkoj taktici.

"Ni u kom slučaju (predsednički kabinet nije poražen) - politička suština platforme je sačuvana", rekao je Đurić za televizju B92, dodavši da je "sve to o čemu govorite (izmena teksta platforme) samo stvar političke taktike".

U platformi su sadržane i očuvane "ideja o stvaranju zajednice autonomnih srpskih opština, ideja o stvaranju teritorija u specijalnom statusu za manje seoske enklave i sve druge ključne ideje... a koje su zapravo političko težište buduće državne politike i koje su očuvane", rekao je Đurić.

Povezane vesti: Dačić: Nikada neću izdati svoje Kosovo Platforma o Kosovu: Svako rešenje u skladu sa Ustavom Srbije i Rezolucijom 1244 Rezolucija o Kosovu jednoglasno usvojena; Nikolić: Želim da pomognem Vladi Sutra sednica Vlade o platformi, prisustvovaće i Nikolić Ljajić: I pored toga što stoji u Platformi, treba preći na dijalog

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.