Đukić-Dejanović i sukob interesa: Prihvatam svaku sugestiju

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Jul.2009, 12:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović i "sukob interesa": Prihvatam svaku sugestiju

BEOGRAD - Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je danas da će prihvatiti svaku sugestiju Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, iako veruje da nije u situaciji u kojoj postoji sukob interesa.

Dejanović je Tanjugu rekla da očekuje da Odbor donese odluku da nema sukoba interesa, ali da će, ukoliko Odbor oceni da ima, "apsolutno prihvati sugestiju koja se daje najpre u formi tajnog obaveštenja".

Profesor i lekar...
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
"Sledeći put bi ta sugestija bila javna, ako se ne bih toga pridržavala. Međutim, u svakom slučaju postupiću po odluci Odbora", rekla je Đukić Dejanović.

Ona je podsetila da je u više navrata govorila o tome da je konsultovala stručnjake pre nego što se opredelila da paralelno sa funkcijom predsednika skupštine obavlja i posao profesora.

Đukić Dejanović je dodala da je poznato da prima platu kao profesor i lekar i da se upravo zato interesovala koje su joj aktivnosti dopuštene i dozvoljene, ne samo u skladu sa zakonom nego i u skladu sa eventualnom primenom Zakona o sukobu interesa.

"Uverena sam da sukoba interesa nema. Podnela sam odgovore na pitanja koja su mi postavljena i očekujem da će to biti rešavano na sednici Odbora u avgustu. Ako budem pozvana, biću sprema da učestvujem i u radu tog tela, odnosno da dam i direktno potrebne informacije", rekla je Đukić Dejanović.

Konsalting "Galenika"

Predsednica Skupštine je podsetila da je uz odgovore koje je dostavila u pisanoj formi u obavezi da kaže i svoj stav, a to je da očekuje da Odbor utvrdi da nema sukoba interesa.

"U svakom slučaju, postupiću po odluci Odbora", rekla je Đukić Dejanović.

Republički odbor za rešavanje o sukobu interesa pokrenuo je početkom meseca postupak protiv predsednice parlamenta zbog povrede Zakona o sprečavanju sukoba interesa.

Pojedini mediji spekulisali su o tome da je Dukić Dejanović u sukobu interesa zbog obavljanja konsultantskih poslova u kompaniji "Galenika".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejanović: Prihvatiću svaku sugestiju Odbora

Izvor: S media, 29.Jul.2009

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Djukić Dejanović izjavila da će prihvatiti svaku sugestiju Republičkog odbora za rešavanje o sukobu interesa, iako veruje da nije u situaciji u kojoj postoji sukob interesa. ..Dejanović je rekla da očekuje da Odbor donese odluku da nema sukoba interesa, ali...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.