Đukić - Dejanović: Parlament za godinu radio tri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Okt.2009, 15:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić - Dejanović: Parlament za godinu radio tri

ČAČAK - Predsednik parlamenta Slavica Đukić Dejanović izjavila je da je novi saziv skupštine, na osnovu broja sati, radio tri godine za godinu dana od kada je konstituisan, uz usvajanje 227 zakona i 70 drugih akata.

"To je impozantan broj, ali nismo imali drugu mogućnost. Radili smo do kasno u noć, čak i vikendima. Cilj je bio da, pre svega, naše zakonodavstvo uskladimo sa evropskim, jer je cilj vladajuće većine savladavanje mape puta ka Evropskoj uniji", rekla >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je čačanskoj televiziji Galaksija 32 izjavila da će se od ponedeljka na dnevnom redu naći zakoni koji regulišu problem viška u državnoj administraciji. "Jedan odnos restrikcije prema administraciji država čini, ali ne bih mogla da se složim sa konstatacijom nekih građana da je administracija kriva kada državi nije dobro", rekla je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je izrazila očekivanje da će informisanje uskoro biti regulisano novim zakonom, koji potpuno mora imati drugu bazu od sadašnje. "Postojeći zakon nije se mogao kvalitetno rešiti dopunama i izmenama i nisam glasala za njega", dodala je Slavica Đukić Dejanović. Ona je ocenila da je realno očekivati da će do kraja godine biti usvojen zakon o parlamentu.

Zakonom o skupštini će se subjektivitet skupštine po prvi put zakonodavno rešiti. Trudićemo se da sredstva koja pripadaju skupštini samostalno distribuiramo u skladu sa potrebama i prioritetima. Vlada se neće pitati da li će nam dati sredstva da realizujemo nadzornu funkciju kako treba, već ćemo to sami odraditi, izjavila je Slavica Đukić Đanović.

Prema njenim rečima, skupština će imati finansijsku samostalnost, koja će uticati na jačanje nadzorne funkcije parlamenta. "Pitanje mandata poslanika neće biti regulisano ovim zakonom, već će to regulisati zakon o izborima", izjavila je Slavica Đukić Dejanović.

Ona je rekla da bi u četvrtak pred vladom trebalo da se nađe zakon o nadležnostima Vojvodine, što znači da bi već u novembru mogao biti usvojen u parlamentu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.