Đukić-Dejanović: Od septembra strožija pravila u skupštini

Izvor: Blic, 08.Avg.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đukić-Dejanović: Od septembra strožija pravila u skupštini

Predsednica Skupštine Srbije Slavica Đukić Dejanović izjavila je da ne očekuje da će nastavak sednice parlamenta proći bez političkih tenzija i najavila da će od 2. septembra koristiti novu taktiku protiv opstrukcije u skupštini.



"Ta nova taktika ne sme da se shvati kao neka moja lična rigoroznost. Ali, od 2. septembra neće se raditi kao do sada. U poziciji sam da kratim vreme i da poslanike ograničim na tri minuta, koliko im pripada. Biće opomena, oduzimanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << reči, udaljavanja sa sednice. Slede i novčane kazne", rekla je Đukić Dejanović u intervjuu za "Večernje novosti".

Predsednica parlamenta rekla je i da se ne plaši da će je opozicija smeniti.

Ona je ocenila da je nemoguće da Skupština do kraja godine usvoji sve zakone neophodne za put Srbije ka EU i dodala da će ti zakoni verovatno sačekati redovno zasedanje parlamenta.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.